Om skolen

ChateaurondLycée International er en fransk offentlig skole, beliggende i et naturskønt område ca. 20 km vest for Paris i byen Saint Germain-en-Laye.

Skolen er sammensat af 14 udenlandske sektioner (se nedenfor).
Sektionerne bliver betragtet som en del af den franske skole med den franske rektor som skolens øverste leder, men de er selvstændige i deres administration og pædagogiske metoder. Den amerikanske, britiske, japanske sektion samt den danske afdeling er private; de øvrige sektioner er enten helt eller delvist statsstøttede, eller de har som f.eks. den norske sektion og den svenske sektion status som privatskole i udlandet og modtager stor finansiel støtte fra hjemlandet. Hver sektion bliver ledet af en sektionsleder, som har det daglige pædagogiske ansvar, og som samarbejder med rektor, den franske ledelse, de øvrige sektionsledere og forældrekredsen.

Der undervises fra 1.klasse (11ème) til og med 3.g (Terminale), med udbygning af en fransk børnehaveklasse og forskellige internationale, herunder en dansk børnehave for børn mellem 3 og 5 år. Det samlede elevtal ligger på godt 2300.

Alle elever følger den almindelige franske undervisning (på fransk i alle fag) efter almindelige franske læseplaner. Elever med intet eller ringe kendskab til fransk kommer det første år i specielle modtagelsesklasser (français spécial), svarende til deres klassetrin. Disse français spécial klasser findes fra 2.klasse til og med 1.g.

6 eller 8 timer om ugen “opløses” de franske klasser, og eleverne går til deres respektive sektioner og følger undervisningen i sprog/litteratur, historie og geografi efter nationale læseplaner. Denne undervisning varetages af nationale lærere uddannet i hjemlandet.

Skolens internationale sektionter

Der findes for øjeblikket følgende 14 internationale sektioner på Lycée International :
· en amerikansk,
· britisk,
· dansk
· norsk
· svensk,
· tysk
· nederlandsk,
· italiensk,
· spansk,
· portugisisk
· japansk
· polsk
· russisk
· kinesisk