Årets festlige arrangementer

Datoer for nedenstående arrangementer fastsættes et stykke tid forinden og meddeles pr. e-mail.

AUGUST – SEPTEMBER :

Til skolens Åbent-hus-arrangement, “Journée Portes Ouvertes”, holder Den Danske Sektion informationsmøde for nye familier. Efter dette møde inviteres alle de danske familier på en lille forfriskning foran bygning F.

Kort efter skolestart arrangerer Den danske Sektion arrangerer en uformel velkomst-picnic + leg og spil for den danske sektions familier. Hver familie tager madkurven under armen og mødes på aftalt sted afhængigt af vejr og vind men forhåbentligt i det grønne.

OKTOBER :

Forberedelserne til julebasaren (læs nedenfor) begynder.

NOVEMBER :

Skolens store julebasar afvikles den sidste lørdag i november. Her er alle sektioner repræsenteret med både en mad- og dekorationsbod. Allerede i oktobermåned begynder forberedelserne til dette arrangement med bl.a. at lave julepynt og adventskranse hjemme for dem, der venligt lægger hus til. Den skandinaviske madbod deler vi med svenkerne og nordmændene, mens den danske pyntebod er helt vores egen og blandt de meget populære med godt gang i salget. Hjælpende hænder er derfor nødvendige og meget velkomne, hvad enten det gælder madlavning, kreationer, bodopsætniong, salg mm.

DECEMBER :

Den danske juletræsfest afvikles på slottet blot for den danske sektion. Festen indledes med teater eller andet indslag opført af vores primaire-elever (1. til og med 5. klasse). Efter teateret nydes familiernes medbragte julebuffet samt gløgg og æbleskiver, hvorefter det altid rørende Luciaoptog går gennem slottets sale.
Vi afslutter denne altid meget stemningfulde aften med dans og sang omkring juletræet og minsandten om ikke også julemanden kigger forbi med en lille overraskelse til de artige børn, vi selvfølgelig har i den danske sektion.

JANUAR – APRIL :

Cirka hvert andet år holder vi Skandinavisk Cocktail sammen med vores kære naboer, den svenske og den norske sektion. Det er det eneste arrangement udelukkende for voksne, hvor vi i 2014 bl.a blev beæret med et besøg af den danske ambassadør i Paris, Anne Dorte Riggelsen.

MARTS :

Fastelavn er mit navn … Det gælder også vores børnehavebørn og elever i primaireafdeling en eftermiddag i marts, når de klæder sig ud og slår katten af tønden. Der bliver sunget, danset og leget, mens vi nyder de lækkerier, som disponible forældre har været så flinke at bringe med.

MAJ :

Sidste lørdag i maj afvikles hele skolens store sommerfest “Lycée en Fête” fyldt med festlige indslag i form af musik, sans og diverse lege. Endnu engang har hver af skolens sektioner en madbod, hvor man kan prøve spændende specialiter fra de forskellige lande.
I den skandinaviske madbod kan man være sikker på at finde frikadeller, kartoffelsalat, sild og lakseruller!

JUNI :

Lærerne arrangerer som afslutning på skoleåret en hyggelig bowlingaften for eleverne fra 5. til 9. klasse i Orgeval. Forældrene er også meget velkomne til at dyste med hinanden og eleverne på bowlingbanerne. Aftenen starter med hyggelig middag på det tilstødende pizzaria.

I ægte skadinavisk stil fejrer vi med normændene Sankthansaften under den milde sommerhimmel. Alle familier medbringer  mad til den fælles buffet indledt af en forfriskende apperitif. Bålet tændes, og vi futter den grusomme heks til Bloksbjerg, mens vi synger danske og norske sommerviser. Det er skoleårets sidste fest for alle, inden den længe ventede sommerferie.

JULI :

Når eksamensresultaterne offentliggøres, får de danske studenter til et lille internt arrangement i sektionen studenterhuer på og fejres med tale og champagne.

Alle skolens OIB-studenter hyldes nogle dage senere på højtidlig vis med taler, prominente gæster og overrækkelse af eksamensbeviser. OIB-ceremonien afsluttes med et stort traktement på skolen sammen med studenternes familier.